Slide MAAK NU EEN AFSPRAAK

MyMicroZoo ontlastingsonderzoek

Microbiota is de samenstelling van de verschillende soorten bacteriën in de darmen. Met de MyMicroZoo test wordt de bacteriële samenstelling van de microbiota bepaald. Jouw MyMicroZoo rapport geeft een gedetailleerd overzicht van de meest voorkomende bacteriën. Verder wordt in kaart gebracht in welke mate bacteriën voorkomen, welke bacteriën positief bijdragen aan de gezondheid, en bacteriën die als minder goed gezien worden. Ook wordt in kaart gebracht hoe deze aantallen beïnvloed kunnen worden door voeding en levensstijl.

Onze gezondheid wordt o.a. beïnvloed door de bacteriën in onze darmen. De dikke darm kan zelfs als een volledig zelfstandig orgaan gezien worden dat onder andere betrokken is bij onze afweer, stemmingen en prestaties.

Voor de gezondheid van de dikke darm zijn we voor een belangrijk deel afhankelijk van het microbiële leven in onze darmen, bestaande uit schimmels, archaea en bacteriën waarvan bacteriën verreweg in de meerderheid zijn. De micro-organismen, als geheel de ‘microbiota’ genoemd, maken voor de mens als gastheer allerlei bruikbare stoffen aan zoals vitamines, hormonen en neurotransmitters.

Tegenwoordig willen mensen fitter en vitaler ouder worden en vinden preventie belangrijk. De wetenschap krijgt een steeds beter inzicht in hoe en welke bacteriën onze gezondheid beïnvloeden. De samenstelling van de microbiota wordt o.a. bepaald door genetische factoren, maar wordt ook beïnvloed door leefstijl zoals voeding, slaap, beweging en stress.

Onze voeding bestaat uit eiwitten, vetten en koolhydraten (suikers), aangevuld met mineralen en vitamines. Het overgrote deel van eiwitten, vetten en koolhydraten (suikers) wordt afgebroken en opgenomen in de maag en de darmen. Vezels en andere langere koolhydraten, daarentegen, worden niet (volledig) afgebroken en komen terecht in de dikke darm en dienen als een belangrijke energiebron voor de darmbacteriën.

Hoe werkt een consult?

Het bepalen van de compositie van de darmbacteriën met de MyMicroZoo test (zelf afname) geeft o.a. aan welke bacteriën aanwezig zijn, die ik vervolgens bestudeer om een advies te vormen hoe de samenstelling kan worden bevorderd. Middels een consult krijg je een advies om de darmflora positief te beïnvloeden en kom je precies te weten welke voedingsmiddelen je wel of niet kan eten. Zo kan de darmflora binnen enkele weken al verbeteren. Op de website van MyMicroZoo kun je mij vinden als partner, hoe het werkt, en kun je ook de test bestellen. Klik hier voor meer informatie.

Investeer in jezelf en maak een afspraak. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Are You ready to Change?!