Slide

Consulten

Als orthomoleculair therapeut kan ik ondersteuning bieden bij het verhogen van je weerstand, maag- en darmklachten, PDS, stress, slaapproblemen, hoofdpijn, eczeem, allergieën, depressie, ADHD en vermoeidheid, etc.

Ook hebben de meeste mensen wel eens een dieet geprobeerd en weten dan ook exact dat het moeilijk vol te houden is. Buiten dat het ook nog eens niet de gewenste resultaten geeft en vaak komen er weer meer kilo’s aan zodra het oude voedingspatroon weer wordt aangenomen.

Loop jij al tijden met dit soort klachten of wil je gezond afvallen, maar heb je geen idee meer wat je moet doen? Word je constant van het kastje naar de muur gestuurd en ben je radeloos?

Dan is het nu tijd voor actie!

Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten rondom voeding en wat bepaalde voedingsstoffen tot op cel niveau in het lichaam doen. Door te streven naar optimale concentraties van voedingsstoffen worden de basisvoorwaarden voor een gezond lichaam en een krachtige geest gecreëerd. Ook wel het zelf genezend vermogen van het lichaam genoemd.

Voeding speelt een essentiële rol in het behalen van jouw doelstelling. Niet alleen door de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, maar ook in de juiste hoeveelheden. Door te eenzijdig te eten, te weinig of juist teveel krijgt het lichaam niet de nutriënten die het nodig heeft en kan dit een diversiteit aan klachten veroorzaken. Eventueel kunnen we dit aanvullen met voedingssupplementen welke ook bij mij verkrijgbaar zijn. Neem niet zomaar klakkeloos voedingssupplementen in, maar doe dit altijd onder begeleiding van een professional die jou hierover kan adviseren.

Het is belangrijk dat de doelstelling wordt gehaald, daarom kan er wekelijks een evaluatie plaatsvinden om zo de progressie te meten. In overleg kijken we wat nodig is om je doel te behalen, maar ook wat passend is binnen jouw leefstijl. Want voor resultaat is het van belang om het vol te houden.

Alles valt en staat dan ook met je gedrag. Gelukkig is gedrag aanpasbaar en leer ik je graag hoe je dit kan doen. Door je te begeleiden word je bewust van je oude gewoonten en leer ik je nieuwe gewoonten aan en passen we die meteen toe. Stap voor stap zodat je leert hoe je dit op de meest effectieve en efficiënte manier kunt doen. Op deze manier bouw je aan een resultaat voor de rest van je leven.

Middels een uitgebreide anamnese (vragen over je klachten, voedingspatroon, leefstijl, ziektegeschiedenis etc.) kunnen mogelijk oorzaken worden opgespoord. Daarnaast worden aanvullende laboratorium onderzoeken ingezet indien nodig. Op die manier kan jij een deskundig orthomoleculair advies ontvangen, afgestemd op jouw situatie.

Hoe ziet een consult eruit:

Voordat een consult begint starten we eerst met een intakegesprek en krijg je 2 vragenlijsten toegestuurd met daarbij het verzoek of je deze ruim voor de afspraak weer terug kan sturen. Zo kan ik mezelf alvast goed voorbereiden op ons gesprek.

Tijdens het intakegesprek neem ik deze vragenlijsten met je door en zal ik dieper ingaan op bepaalde onderwerpen. Dat wil zeggen dat ik je enkele vragen zal stellen over je klachten (mentaal en fysiek), ziektes in de familie, je levensloop – soms tot aan je geboorte aan toe. Zo kan ik inzicht krijgen op mogelijke oorzaken, stressoren en belangrijke life events die van invloed zijn op je gezondheid.

Uiteraard bespreek ik ook de voedingsanamnese die bij de vragenlijst zit. Op basis van de anamnese kan ik mogelijke pijnpunten, oorzaken en deficiënties vaststellen. Tijdens het intakegesprek zal ik je diverse tips en adviezen geven over voeding, – leefstijl en suppletie. Deze tips krijg je na onze afspraak uiteraard toegestuurd zodat jij meteen aan de slag kunt!

Afhankelijk van de klacht plannen we de vervolgafspraken (consulten) in. Tijdens een consult wordt je gecoacht, bespreken we de voortgang, beantwoord ik je vragen, voeren we eventuele veranderingen door, en zetten we de puntjes op de i om jouw gewenste doelstelling te behalen.

Afhankelijk van jouw wensen en behoeften vinden afspraken om de twee tot drie weken plaats. In de tussentijd kan je natuurlijk altijd terecht voor een korte vraag of een update.

Investeer in jezelf en maak een afspraak. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Are You ready to Change?!

Overige diensten

EMB Bloedtest

Door de EMB-test krijg je een duidelijk beeld over jouw mogelijke voedingstekorten, intoleranties, energetische verstoringen en belastingen. Met een orthomoleculair op maat gemaakt advies pakken we alle facetten aan om het optimale uit jouw gezondheid te halen. Lees meer

MyMicroZoo ontlastingsonderzoek

Met de MyMicroZoo test wordt de bacteriële samenstelling van de microbiota bepaald. In een rapport krijg je een gedetailleerd overzicht hoe de zaken ervoor staan en een persoonlijk voedings- en leefstijl advies om jouw microbiota weer te herstellen. Lees meer

Personal Training

Bij YouChange krijg jij persoonlijk begeleiding in voeding, training, mindset voor een optimale vitaliteit. Een hoogopgeleide trainer, met echte persoonlijke aandacht, om het optimale uit jezelf te halen. Kwaliteit boven kwantiteit. Lees meer